час
зателефонувати+38-093-916-75-44 (viber)зателефонувати+38-050-958-41-13зателефонувати+38-068-162-77-32
локаціяВінниця, Хмельницьке Шосе, 23, поверх 2, каб. 115локаціяКиїв, метро Майдан Незалежності, вул. Михайлівська 20б

Як перемогти «депресивні» симптоми

Як перемогти «депресивні» симптоми

Конкретні кроки для нормалізації психічного стану при депресивному стані

👍 Дійте. Незважаючи на всі думки. Уявіть, що ваші думки – російський військовий корабель і відправте їх у заданому напрямку.

Не треба прислухатися до засмучення і «все пропало» – це наслідки фізіології. Не звертайте уваги на бажання залізти у кут і нічого не робити. Заплануйте свої завдання на день, поставте будильник із нагадуванням, та виконуйте їх, незважаючи на будь-яке «не хочу».

👍 Підтримуйте одинодного. Пам'ятайте – зараз більшість із нас на цьому етапі. Нам усім потрібно почуватися важливими та корисними в суспільстві. Активно залучайте близьких до дій. Що б не було, за першої ж нагоди, робіть свою рутину: мийте руки і голову, чистіть зуби. Їжте, навіть якщо не лізе, хоч ложечку.

👍 Спілкуйтесь. Підтримуйте спілкування зі «своїми», при цьому не обмежуйтеся звичним «як ти там?», а перейдіть до більш просторої розмови про те, що відбувається. Наша сила в єдності, нам потрібні люди для життя.

👍 Рухайтесь. Рух, особливо в стресі, - приводить до тями і надає сил діяти. Навіть три присідання чи ходьба по колу – будь-який активний та відносно інтенсивний рух.

👍 Навчайтеся. Нам потрібні наші мізки, здатність вчитися, запам'ятовувати та аналізувати. Тому намагайтеся щодня запам'ятати чи вивчити щось нове. Наприклад, нове слово на іноземному, інструкції з медичної допомоги або використання зброї. Важливо не просто подивитись, а саме вивчити, запам'ятати.

👍 Висипайтеся. Якщо можете поспіть, відпочиньте. Але не дозволяйте собі лежати весь день у куточку, дивлячись у стіну! Потрібно зробити хоча б одну маленьку корисну дію.

👍 Відкладіть «скроллінг» новин. Постарайтеся не гортати стрічку новин без перерви. Найголовніші новини – у вас за вікном. Зробіть собі гучний сигнал повідомлення про необхідність піти в укриття. Інші новини перевіряйте по 5-10 хвилин на годину, не частіше. Постійне «поїдання» інформації перевантажує мозок і не дає спокою та опори.

З повагою, лікар-психіатр вищої категорії, медичний психолог, гіпнотерапевт, кандидат медичних наук Тетяна Редько.

Проводжу консультації пацієнтів очно та онлайн.

Запис на консультацію:

зателефонувати+38-093-916-75-44 (viber)зателефонувати+38-050-958-41-13зателефонувати+38-068-162-77-32